6 Mayıs 2012 Pazar

Ebruli Kek (Zebra Kek)

Malzemeler :
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı oda ısısında süt
  • yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı :
Şeker ve yumurtaları mikserle iyice çırptıktan sonra içine kakao dışındaki bütün malzemeleri ekliyoruz ve bu kez çırpma teli ile karıştırıyoruz.Sonra beyaz olan kek hamurumuzun yarısınından biraz fazlasını başka kaba alıp kalan kısma kakao ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Ölçülere göre küçük boy yuvarlak borcam tepsiye kepçe yardımı ile ortasından başlamak şartıyla bir kakaolu bir sade karışımdan döküyoruz ( dökerken hep tepsinin ortasından döküyoruz. Bu sayede altta kalan hamur kenarlara doğru yayılıyor). Dökme işlemi bittikten sonra kürdan yardımıyla ortadan başlayarak kenarlara doğru çizgi yapıyoruz. Ben kekin piştikten sonraki halini çekmeyi unutmuşum. Kesilince iç kısmı dalga dalga oluyor. Bazı yerlerde adı bu yüzden zebra kek olarakda geçiyor. KOlay gelsin. Afiyet olsuuuun....

Genel Genel