30 Mart 2012 Cuma

Gül Tatlısı


Malzemeler :
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım paket margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
şerbeti için ;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu
Yapılışı :
İlk önce şerbetimizi kaynatarak soğumaya bırakıyoruz. Sonra hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp kurabiye hamuru gibi bir hamur elde ediyoruz.Hamuru merdane ile açıp çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesiyoruz. Aşağıdaki resimlerdeki sırayı takip ederek şekil veriyoruz ve 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra üzerini antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyerek servis ediyoruz.

19 Mart 2012 Pazartesi

Çikolata Soslu Portakallı Kek

Malzemeler :

Hamuru için;
  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı dolusu un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
keki islatmak için;
  • 1 su bardağı portakal suyu
üzeri için;
  • çikolata sos
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı :
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Daha sonra hamur için gerekli tüm malzemeyi ekliyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz. Yağlanmış büyük boy borcam tepsiye döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Kek fırından çıktıktan sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu ile keki ıslatıyoruz. Diğer tarafta paketteki tarife göre çikolata sos hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kek ve çikolata sos soğuduktan sonra çikolata sosu kekin üzerine döküyoruz. En üstüne tekrar portakal kabuğu rendesi serpiştiriyoruz. Harika ve bir kokusu ve tadı var. Şimdiden afiyet olsuuun...

15 Mart 2012 Perşembe

Kakaolu Kek

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
Yapılışı :
Önce şeker ve yumurtaları çırpıyoruz. Daha sonra un ,süt ,yağ ,kabartma tozu ,vanilya ekleyip çok az daha çırpıyoruz. Yağlanmış keke kalıbına kek hamurunun 2/3'ünü döküyoruz. Kalan kısmına kakao ekleyip tekrar çırpıyoruz ve onuda sade kek hamurunun üzerine gezdirerek döküyoruz. 170 derecede önceden ısıtılımış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsuuuun...

7 Mart 2012 Çarşamba

Kulak Çorbası ( Mantılı Çorba)


Ablamın meşhur kulak çorbası tarifi. Eğer evinizde hazırda mantınız varsa yapımı çok kısa süren çok lezzetli ve değişik bir çorba. Bu çorbayı her yörede değişik yapıyorlar. Ama bu şekliylede  denemenizi mutlaka tavsiye ererim. Harika bir tadı var. Yemeye doyamayacaksınız. Hatta isteğe göre biraz  acılı olursa bence daha da güzel oluyor...

Malzemeler :
  • 1 su bardağı dolusu kuru mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2,5 su bardağı su
  • tuz
Yapılışı :
Yağımızı bir tencereye koyup üzerine rendelenmiş domates ekliyoruz ve 1-2 sefer karıştırıyoruz. Üzerine domates salçası ve baharatları ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz. Kavrulan malzemelerin üzerine et suyu ve suyu ekleyerek kaynatıyoruz. Kaynayınca üzerine mantıları ekleyip haşlıyoruz. Ocaktan inmeye yakın haşlanmış nohutlarıda ekleyerek Ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsuuun...

5 Mart 2012 Pazartesi

Baharatlı Kurabiye


Baharatlı bisküvilerin tadını aratmayan, ağızda dağılan harika bir kurabiye oldu. Eğer baharat seviyorsanız mutlaka deneyin derim...

Malzemeler :
  • 125 g margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı acı pul biber
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 çay kaşığı kekik
  • 3 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 pakat kabartma tozu
  • 2,5- 3 su bardağı un
  • üzeri için : 1 yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı :
Önce sıvı olan malzemeleri karıştırıyoruz (margarin ,yumurta sarısı, sirke, su). Daha sonra baharatları,unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Merdane ile açıp 1 cm kalınlığında açıp  kalıplarla şekil veriyoruz (çok ince açmayın , hamurun kırılma ihtimali olabilir ). Fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürerek 170 derece varsa turbolu fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsuuun...

2 Mart 2012 Cuma

Hindistan Cevizli Portakallı Kurabiye


Malzemeler :
  • 200 g margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 5-6 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için :
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Oda sıcaklığında erimiş olan margarin , sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Sonra üzerine kuru malzemelerin (un, hindistan cevizi, kabartma tozu ve pudra şekeri ) hepsini ekiliyoruz. Son olarak portakal kabuklarını rendeleyip katiyoruz ve hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp önce yumurta akına daha sonra hinidistan cevizi yada dövülmüş cevize bulayıp yağlanmış fırın tapsisine diziyoruz. 170 derece fırında alt ve üst hafif pembeleşip, hamur çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsuuuun...

Genel Genel